مجله هنری پرسونا

سینما هنر ادبیات

مجله هنری پرسونا

سینما هنر ادبیات

5 فیلم جذاب موزیکال که حتما باید ببینید

يكشنبه, ۱۶ آبان ۱۴۰۰، ۰۴:۰۲ ب.ظ

 

برای مخاطبی که می‌خواهد از خستگی‌های روزمره‌اش فرار کند شاید یک فیلم موزیکال بتواند گزینه‌ی مناسبی برای او باشد. فیلمی همراه با آهنگ‌ها و حرکات نمایشی که حتی بدبین‌ترین‌ مخاطبان را هم سر ذوق می‌آورد و اجراهایی روح‌بخش را خلق می‌کند. از زمان پیدایش فیلم‌های موزیکال تا به امروز، این ژانر افتان و خیزان زیادی را تجربه کرده است. به‌ طوری‌که زمانی مردم برای تماشای یک فیلم موزیکال در سینماها صف می‌کشیدند و زمانی هم کاملا آن را ژانری از مد افتاده می‌دانستند و دیگر تمایلی به دیدن چنین آثاری نشان نمی‌دادند

 

 اما امروزه فیلم‌های اینچنینی در سرتاسر دنیا مخاطبان خود را دارد و افراد زیادی هم در سینما‌ها به تماشای فیلم‌های موزیکال می‌نشینند. آثاری که می‌تواند با فرم و روایت خوبشان جوایز متعددی از جمله اسکار را هم نصیب سازندگانشان کنند.

 

1- آواز در باران 1952 - Singin’ In The Rain

 

 

 

فیلم قبل از اینکه اثری موزیکال باشد درباره‌ی روزهایی صحبت می‌کند که سینما در حال خداحافظی با دوران صامت خود بوده است. لحظات مصائب باری که کمپانی‌ها و بازیگران به‌دوش خود می‌کشیده‌اند. آواز در باران از آن دست فیلم‌هایی است که در زمان خود نتوانست به جایگاه واقعی خود دست پیدا کند و تنها نامزد ۲ اسکار شد. اما در سالهای بعد از تولید این اثر رفته‌رفته بر محبوبیت‌اش افزوده شد. این فیلم از آن دست آثاری است که می‌تواند تا سالیان سال در لیست بهترین‌ها قرار گیرد چرا که مخاطب را با چندین لایه از عناصر فیلم‌سازی غافل‌گیر می‌کند.

 

آواز در باران فیلمی کمدی موزیکال است که یکی از ترانه‌های ماندگار تاریخ سینما در آن خوانده می‌شود و این اثر تا جائی پیش می‌رود که تروفو آن را اثری جاودانه می‌خواند. طراحی‌های قوی، طنزهایی قدرتمند، موزیک‌هایی ریشه‌دار همه‌وهمه این نمایش را تبدیل به اثری کلاسیک و ماندگار کرده است. از طرفی دیگر استعاره‌های فیلم خودشان معنای دوری را ساخته‌اند که برای مخاطب جدی و پیگیر سینما آواز در باران می‌تواند تاریخچه‌ای دراماتیزه شده برای درک برهه‌ای از وقایع سینما باشد.

 

2- فیلم اشک ها و لبخندها 1965 - The Sound Of Music

 

 

این پروژه‌ی موزیکال که عمده‌ی تبلیغاتش روی حضور جولی اندروز متمرکز شده بود،‌ برای اولین‌بار سال ۱۹۶۵ روانه‌ی سینماها شد و خیلی زود هواداران بی‌شماری پیدا کرد. بخشی از این موفقیت به خاطر شهرت و محبوبیت نمایش موزیکال آوای موسیقی بود که فیلم را با اقتباس از آن ساختند، ولی بدون شک حضور جولی اندروز که بعد از «مری پاپینز» بار دیگر در یک موزیکال پرمخاطب ظاهر می‌شد هواداران زیادی را مشتاق تماشای فیلم می‌کرد. سینمادوستانی که با دیدن مری پاپینز سرشار از حس خوب و خوشایند شده بودند، با خیال راحت و آغوشی باز به استقبال موزیکال تازه‌ی جولی اندروز رفتند تا دوباره آواز خواندن سرخوشانه‌ی او را روی پرده‌های بزرگ ببینند.

 

تقریبا هر کسی به تماشای فیلم می‌نشست عاشقش می‌شد و مردم با تبلیغات دهان به دهان و تعریف‌هایی که از آن می‌کردند به محبوبیت فراگیر آوای موسیقی دامن می‌زدند و فروش فیلم به ۱۶۳ میلیون دلار رسید. وقتی فیلم برنده‌ی اسکار بهترین فیلم شد، جایگاه و اعتبارش از قبل هم فراتر رفت و به‌عنوان یکی از بهترین موزیکال‌های تاریخ سینما شناخته شد و طی سالیان پرشمار و حضور نسل‌های پی‌درپی هواداران بیشتر و بیشتری پیدا کرد.

 

3- کاباره 1972 The Cabaret

 

 

کاباره فیلمی است که موفق به دریافت ۸ جایزه‌ی اسکار، ۶ بفتا و ۲ گلدن گلوب شده است و از مهمترین فیلم‌های ژانر موزیکالی به‌حساب می‌آید همچنین ترانه‌هایش جز برترین، موزیک‌های تاریخ سینما قرار گرفته‌اند. این اثر براساس نمایشنامه‌ی موزیکال من یک دوربین هستم و کتاب داستان‌های برلین نوشته شده است. فیلم درونمایه‌های سیاسی زیادی دارد و به برلینی که قرار است با ظهور نازی‌ها به‌ورطه‌ی سقوط کشیده شود ادای احترام می‌کند. کاباره تنها فیلمی موزیکال نیست بلکه لایه‌هایی عمیق‌تر را با خود به‌همراه دارد. اثر پیش از آنکه نمایشی موزیکال باشد استعاره‌ای درباره‌ی زمانی خاص از تاریخی هراس‌انگیز است. این فیلم از همه‌ی جنبه‌های فیلمسازی بهره می‌برد تا بتواند نگرش خودش را درباره‌ی درونمایه‌اش به‌تصویر بکشد. کاباره جز آن دسته از فیلمهای خاصی است که هیچگاه تاریخ مصرفشان تمام نمی‌شود و همیشه جایگاه خود را در بین فیلمهای فاخر حفظ خواهد کرد.

 

4- چترهای شربورگ 1964 -  The Umbrellas of Cherbourg

 

 

 

فیلم چترهای شربورگ از نظر تکنیکی بیشتر به یک نمایش اپرا شباهت دارد تا فیلم‌های موزیکال، چراکه تک تک خطوط دیالوگ آن به حالت شعر و موسیقی نوشته شده است. اما خب حس و حال این اثر کاملا سینمایی است و داستان فوق‌العاده را روایت می‌کند که به راحتی از ذهن مخاطب پاک نمی‌شود.

فیلم The Umbrellas of Cherbourg که در سال ۱۹۶۴ اکران شد از دو جنبه سینمایی اهمیت دارد؛ یکی جنبه موزیکال و دیگری جنبه رمانتیک. به قول برخی منتقدان، چترهای شربورگ احتمالا رمانتیک‌ترین اثری است که سینمای هالیوود به خود دیده است.

کاترین دنو، نینو کاستلنوو، آن ورنون، مارک میشل، الن فارنر، ژان شامپیون، ژان پیر دورات، و پیپر کیدن از جمله بازیگران «چترهای شربورگ» هستند و ژاک دمی نیز کارگردانی آن را بر عهده داشته.

 

5- لالالند 2016 La La Land

 

 

داستان La La Land درباره یک پیانیست جز و یک هنرپیشه است که در لس آنجلس عشق، موسیقی و رقص را با هم متحد می‌کنند. قطعات موسیقی فیلم واقعا ورای توصیف است و نحوه روایت داستان نیز بدون شک تاثیرگذار و به یاد ماندنی محسوب می‌شود.

 

لا لا لند در مراسم اسکار سال ۲۰۱۷ خوش درخشید و جایزه بهترین بازیگر نقش اول زن، بهترین موسیقی فیلم، بهترین کارگردانی، بهترین فیلم‌برداری، و بهترین طراحی تولید را از آن خود کرد. گرچه درخشش فیلم دیمین شزل به اسکار ختم نشد و این اثر در مراسم‌های دیگری مثل گلدن گلوب و بفتا نیز عالی عمل کرد.

 

 

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۰/۰۸/۱۶
مجله پرسونا

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی